Plačila

Na spletni trgovini BeLocaL.si je možno plačilo na dva načina:

  • Plačilo po predračunu, z bančnim nakazilom na naš TRR
  • Plačilu po povzetju, ko izdelek prejmete od dostavljalvca
  • Pri osebnem prevzemu, lahko plačilo poravnate v trgovini BeLocaL v Ljutomeru
  1. Če ste se odločili za plačilo po predračunu, z bančnim nakazilom ali splošno položnico vam bomo na mail poslali podatke o plačilu, plačilo izvedete na račun Fajn tim d.o.o.:

Prejemnik:

Fajn tim d.o.o.

IBAN SI56 0700 0000 3485 591

Volkmerjeva ulica 3, 9240 Ljutomer

DŠ: SI 52460347

Po prejemu plačila vam bomo poslali naročene izdelke.

Splošni pogoji

1. Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na prodajo izdelkov v spletni trgovini Belocal.si. Z uporabo spletne trgovine Belocal.si uporabnik/kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa Fajn tim d.o.o. Kupec z naročilom v spletni trgovini Belocal.si v celoti sprejema splošne pogoje poslovanja in pogoje nakupa. Uporabnik/kupec z uporabo spletnega mesta Belocal.si potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa in soglaša z njimi. Nosilec vseh pravic do spletne trgovine Belocal.si je podjetje Fajn tim d.o.o.

2. Pogoji uporabe spletne trgovine Belocal.si predpisujejo pogoje in pravila za uporabnike/kupce. Z uporabo spletne trgovine se uporabniki/kupci strinjajo s splošnimi pogoji poslovanja in pogoji nakupa. Uporabnike naročamo, da se pred nakupom izdelkov na Belocal.si seznanijo s splošnimi pogoji poslovanja in nakupnimi pogoji, o spremembah splošnih pogojev poslovanja in nakupnih pogojev pa bodo vsi uporabniki/kupci pravočasno obveščeni.

3. Pravica do uporabe spletne trgovine Belocal.si je osebna pravica uporabnika/kupca in je ni mogoče prenesti na druge fizične ali pravne osebe, prav tako katerikoli uporabnik/kupec ni pooblaščen za prijavo drugih fizičnih ali pravnih oseb.

4. Pogodba o nakupu in prodaji izdelkov na spletni trgovini Belocal.si med kupcem in prodajalcem je sklenjena ob naročilu izdelka.

5. Kupec je lahko samo polnoletna in sposobna oseba. Pogodbo lahko v imenu in za račun mladoletne in popolnoma nesposobne osebe sklenejo njuni zakoniti zastopniki oziroma skrbniki, delno sposobne osebe pa lahko sklenejo pogodbo le s soglasjem zakonitega zastopnika oziroma skrbnika. Za ravnanje v nasprotju s to določbo Fajn tim d.o.o. ne nosi nobene odgovornosti.

6. Uporabnik/kupec je osebno odgovoren za varovanje zaupnosti gesel na mestih, kjer le-ta obstajajo. Uporabnik je dolžan ob izpolnjevanju registracijskega obrazca posredovati pravilne, popolne in veljavne osebne podatke. Delovanje v nasprotju s pravili pooblašča Fajn tim d.o.o. prepoved dostopa takemu uporabniku ali zavrnitev vseh ali dela storitev, ki jih ponuja spletna trgovina Belocal.si.

7. Uporabnik se zaveda, da včasih lahko pride do prekinitev storitev ali dogodkov, na katere Fajn tim d.o.o. in sprejema, da Fajn tim d.o.o. ni odgovoren za kakršno koli izgubo podatkov, ki bi lahko nastala med prenosom informacij na internetu. Uporabnik/kupec se strinja in sprejema, da je dostop do spletne trgovine Belocal.si včasih prekinjen, začasno nedosegljiv ali prekinjen.

8. Fajn tim d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli in brez predhodnega obvestila, če meni, da je potrebno preklicati ali spremeniti vsebino Splošnih pogojev, ponudbo izdelkov, ceno izdelka ali vsebino spletnega mesta www.belocal.si. Uporabniki strani Belocal.si so ​​dolžni pred vsako uporabo preveriti splošne pogoje nakupa in pogoje nakupa. Nasprotno dejanje uporabnikov / strank izpusti Fajn tim d.o.o. kakršne koli odgovornosti. Te spremembe začnejo veljati z objavo na spletni strani Belocal.si.

9. Za uporabo spletnega mesta Belocal.si je izključna odgovornost uporabnika. Fajn tim d.o.o. je oproščen vsakršne odgovornosti za škodo, ki bi lahko nastala ob obisku spletne trgovine Belocal.si zaradi nezakonitih ravnanj tretjih oseb, računalniških virusov, prekinitve komunikacijske linije, nepooblaščenega dostopa, neprimernega vedenja, malomarnosti in podobno, ter morebitne druge primere, za katere Fajn tim d.o.o. ni neposredno odgovoren. Fajn tim d.o.o. je oproščen vsakršne odgovornosti v primeru okoliščin, ki onemogočajo uporabo spletne trgovine Belocal.si. Pogoji tega poglavja se nanašajo na celotno vsebino spletne trgovine Belocal.si.

10. Fajn tim d.o.o. zavrača vso odgovornost za točnost ali popolnost informacij in vsebin na spletnem mestu Belocal.si. Fajn tim d.o.o. si pridržuje pravico do napak v opisu in sliki izdelka. Vse vsebine, objavljene na Belocal.si, so nastavljene tako, da uporabniku/kupcu olajšajo izbiro pri nakupu izdelka. Za nenamerne napake Fajn tim d.o.o. ne odgovarja.


11. Belocal.si vse materiale, fotografije in opise umesti na spletno stran z namenom, da uporabniku/kupcu olajša izbiro pri nakupu. Fajn tim d.o.o. ne zagotavlja, da fotografije izdelka v celoti ustrezajo videzu samega izdelka. Za morebitne nenamerne napake v opisu izdelka Fajn tim d.o.o. ne odgovarja. Napake v opisu izdelka ali fotografiji izdelka so možne, če proizvajalec spremeni katero od lastnosti ali vsebine izdelka. Vsi opisi se redno preverjajo.

Cene

Vse cene v spletni trgovini BeLocaL so izražene v € (Evrih) in vsebujejo DDV. Pri nakupu veljajo cene ponudbe na dan oddanega naročila. Cena izdelka se določi za vsak izdelek posebej. Po dokončanem naročilu boste prejeli potrditveno pošto s predogledom računa na vpisan e-poštni naslov. Cena izdelka se določi za vsak izdelek posebej.

Fajn tim d.o.o. je pooblaščen za spreminjanje cen izdelkov brez predhodnega obvestila. Tako je tudi pooblaščen brez predhodnega obvestila in kadarkoli določati popuste, dnevne, tedenske ali mesečne akcije, promocije za posamezne skupine izdelkov ali za vse izdelke.


Vsi kontaktni obrazci in telefonske številke so s strani prodajalca brezplačni in ne zaračunavajo nobenih dodatnih storitev ali predstavljajo dodaten strošek kupcu. Pri klicu lahko nastane strošek klica samo po ceniku ki ga ima stranka sklenjena z operaterjem telefonskih storitev.

Razpoložljivost artikla

Vse izdelke, naročene do 14.ure, se trudimo odposlati še isti dan. V kolikor to zaradi kakršnih koli težav, nebi bilo mogoče, bomo artikle poslali na dom poslali v roku 1-3 delovnih dneh na vaš naslov. Dostavni časi so odvisni od Pošte Slovenije in so v večini primerov dostavljeni v naslednjem delovnem dnevu do 3 delovnih dni.

V primeru da artikla ni na zalogi ali v primeru da se iz kakršnega koli drugega razloga spremeni dostavni rok, vas bomo pravočasno obvestili in sporočili točen datum dostave. Pridržujemo si pravico do odstopa pogodbe, v primeru da ne moremo dobaviti naročenih artiklov.

Dostava na dom

Naročeno blago dostavimo s paketno dostavo Pošte Slovenije ali GLS.
Strošek dostave za naročila pod 50€ znaša 3,8 €. Dostava za naročila nad 50€ je brezplačna.

Stranka lahko izbere tudi možnost osebnega prevzema, v tem primeru stroškov prevzema ni.

Če želite, da se vam paket izdelkov BeLocaL Biotrgovine dostavi na poseben datum, vnesite opombe pri naročilu, da bomo o podrobnostih dostave obvestili dostavno službo pošte Slovenije ali GLS.

Vračila

V skladu s 1. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, lahko potrošnik brez navedbe razloga enostransko odpove pogodbo v 14 dneh od izročitve blaga kupcu, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

V skladu z 9. odstavkom 43.d člena Zakona o varstvu potrošnikov, potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe obvestiti trgovino BeLocaL po mailu info@belocal.si, ali po katerem drugem komunikacijskem kanalu poslovne enote Biotrgovine BeLocaL. V sporočilu mora biti nedvomni razvidno, da kupec od pogodbe odstopa.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: BeLocaL Biotrgovina, Miklošičev trg 1, 9240 Ljutomer.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv . Fajn tim d.o.o. določa pogoje vračila blaga – odstotek znižanja zneska vračila kupcu zaradi zmanjšanja vrednosti izdelka.

Stroški vračila

Pri vračilu blaga kupec sam krije stroške nastale pri vračilu.

Uporaba piškotkov na spletni strani BeLocaL

Spletna trgovina za svoje delovanje in optimizacijo, ter bolj prijazen uporabniški vmesnik uporablja cookie/piškotke. Uporabo piškotkov lahko v svojem brskalniku izklopite, ampak vam v tem primeru ne moremo garantirati pravilnega delovanja in prikazana strani. Piškotki se uporabljajo izključno za dobrobit uporabnika. Ekipa BeLocaL vam zagotavlja diskretnost ter ne zbira ali shranjuje vaših osebnih podatkov.

Zaključek naročila

Naročilo zaključite v košarici. Lahko ga oddate kot gost, lahko pa se prijavite v naš sistem kot stranka. Košarica vas vodi skozi postopek v 6 korakih, kjer vpišete svoje podatke, podatke za dostavo, izberete dostavo, kjer je razvidna višina stroška poštnine, izberete način plačila in v 6 koraku s pritiskom na gumb  ”Potrdite naročilo” le tega potrdite in zaključite, kar vas veže k nakupu.

Podatki naročila

Pri registriranih kupcih je možno vedno pregledati lastna naročila in jih spremljati preko uporabniškega vmesnika. Vsak kupec prejme tudi vse podatke ter vpogled predračuna na spletni poštni naslov ki ga je vpisal pri oddaji naročila. Neregistrirani kupci lahko svoje naročilo vidijo samo v svojem poštnem predalu. Vsa naročila so hranjena v podatkovni bazi naročil, zato lahko vsak kupec ponovno zahteva kopijo naročila.

Pritožbeni postopek

V primeru kakršnih koli pritožb nas kontaktirajte na elektronski naslov info@belocal.si.

Varnostna opozorila pri uporabi izdelkov

Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati navodila o uporabi. Vsak izdelek, je potrebno pred uporabo na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili ali pa niste prepričani da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi vas prosimo da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite prodajalca in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in na lastno odgovornost.

Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu, ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni. V primeru nejasnosti, točnost informacij preverite pri prodajalcu.

Pravno obvestilo

Vsi podatki, ki so razvidni na spletni strani belocal.si (slike, opisi in ostali podatki) so last spletne trgovine BeLocaL in jih ni dovoljeno kopirati brez predhodnega dovoljenja.