Žitna kava, 200g, CoffeeMama

7,90  z DDV

Instant kavni nadomestek iz ječmena, rži, cikorije in regratove korenine
 
 
Vsebnost kofeina: 0/5
Vrsta: Instant
200 gramov

Na zalogi

Kategoriji: , Oznaka:

Podatki o kavi:

– 100 % brez kofeina.

– Popolna alternativa kavi.

– Hitra instant priprava.

– Visoka vsebnost vlaknin.

– Vir mineralov in ogljikovih hidratov.

– Pripomore k laktaciji.

– Za 40 skodelic okusnega napitka.

SESTAVINE

Sestavine: ječmen, rž, cikorija, regratova korenina. Vsebuje gluten.

DOJENJE

Tako ječmen kot korenina regrata sta laktogeni živili, ki pomagata povečati količino mleka.

Ječmenovo pivo je že dolgo hvaljeno ljudsko zdravilo za spodbujanje nastajanja mleka. V tem je malo resnice, saj je ječmen laktogeno živilo.

Ječmen je eden najbogatejših prehranskih virov beta-glukana. Beta-glukan je polisaharid, za katerega je dokazano, da poveča prolaktin, hormon, odgovoren za laktacijo.

Torej, odličen napitek za spodbujanje nastajanja mleka.

POMEMBNO

S prehrano lahko povečamo nastajanje mleka, vendar za nobeno izmed laktogenih živil ni empirično potrjenih dokazov, saj na samo laktacijo vpliva še veliko več drugih faktorjev. Najpomembnejši so počutje, nivo stresa in psihično stanje mamice. Zato pravimo, da je tvoj ‘čas zate’ tako pomemben. Razumemo, da je skrb za malega dojenčka na prvem mestu, vendar si ne pozabi vzeti časa tudi samo zase.

OKUS

Žitna kava je po okusu zelo podobna navadni kavi, vendar brez kislosti. Pookus rahlo pogreni zaradi korenine regrata, prav tako kot prava kava.

ZDRAVO IN KORISTNO

JEČMEN

Ječmen je bogat vir B vitaminov, vključno z niacinom, tiaminom in piridoksinom. Vsebuje tudi beta-glukane, vrsto vlaknin, ki jih znanstveniki povezujejo z različnimi koristmi za zdravje.

KORENINA REGRATA

Pražena regratova korenina ima malo kalorij, a veliko vlaknin ter antioksidantov, vitamina K, vitamina A in vitamina C. Zdravstvene koristi so precej impresivne.

KORENINA CIKORIJE

Korenina cikorije ima na tone hranilnih snovi. Vključeno z beljakovinami, vitamini, minerali, vlakninamiin še veliko več.

Raziskave so pokazale, da je cikorija antibakterijska, imuno stimulativna in antioksidativna. Inulin v korenini cikorije je prebiotik. Prebiotiki spodbujajo rast koristnih črevesnih bakterij, hkrati pa zmanjšujejo druge klice in bakterije v črevesju.

Včasih si marsikdo ni mogel privoščiti kave in so se posluževali vročega napitka iz cikorije. Okus izvira iz korenin rastline. Presenetljivo je, da cikorija ne vsebuje kofeina, vendar daje pijači bolj pražen okus kot navadna kavna zrna v pravi kavi.

KAKO SI SKUHAM KAVICO?

V svojo najljubšo skodelico stresi 2 žlički (5 g) žitne kave in jo prelij z vročo vodo (250 ml). Po želji dodaj mleko ali rastlinski napitek. Lahko pa si pripraviš mlečno kavo in v skodelico nalij pol vode in pol mleka.

Premešaj in uživaj.

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna