Vitamin D3 + K2 za otroke, razpršilo, BetterYou

14,50  z DDV

Ustno pršilo za otroke, ki zagotavlja 800 i.e. vitamina D3 in 20 μg vitamina K2 v biološko najbolj dosegljivi in stabilni obliki. Vitamina D3 in K2 delujeta sinergično in zagotavljata, da je zaužiti kalcij usmerjen v kosti, kjer pomaga izboljšati kostno gostoto, kar je pri rasti otrok zelo pomembno, vitamin D pa še skrbi za njihov imunski sistem.
Okus borovničevega žvečilnega gumija – otroci ga obožujejo.
Primeren za otroke od 1. leta starosti naprej.
Proizvedeno po najvišjih standardih dobre proizvodne prakse (GMP). 
Neto količina: 15 ml, do 100 dnevnih odmerkov.

Na zalogi

Vitamin D3 + K2 za otroke v obliki razpršila

Neto količina: 15 ml za do 100 dni uporabe.

Opis in komu je namenjeno:

BetterYou D3 + K2 za otroke zagotavlja 800 i.e. vitamina D3 in 20 μg vitamina K2 v dveh razprških. Izdelek zadošča za do 100 dni jemanja. 

BetterYou K2VITAL® je mikrokapsuliran vitamin K2, ki zagotavlja najvišjo čistost in topnost. Pridobivajo ga iz cvetja in lahko zagotavljajo 98 % čistost.

Vitamin D3 in K2 delujeta sinergično in zagotavljata, da je zaužiti kalcij usmerjen v kosti, kjer pomaga izboljšati kostno gostoto. Je izvrstno in učinkovito nadomestilo tablet, kapsul ali kapljic, ki jih je treba praviloma zaužiti z vodo, in izjemno priročen za osebe, ki težko požirajo ali imajo težave z želodcem ali črevesjem.

 • Optimalni odmerek vitamina D in K2 za podporo rasti vašega otroka.
 • Odličen okus borovničevega gumija.
 • Brez dodanega sladkorja.
 • Primerno za vegetarijance, diabetike in celiakaše.
 • V 100 % reciklirani, planetu prijazni embalaži.

Sestavine:

voda, sladilo: ksilitol, emulgator: akacijev gumi in sončnični lecitin, srednjeverižni trigliceridi, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, menakinon-7 (vit. K2), naravna aroma borovnice in žvečilne, antioksidant: DL-alfa-tokoferil acetat (vit. E), holekalciferol (vit. D3).

BetterYou D3 + K2 za je zagotovo brez: pšenice, mleka, soje, sladkorja, alkohola, ter umetnih barvil in arom.

Koristi uporabe:

Vitamin D prispeva k:

 • normalni absorpciji / uporabi kalcija in fosforja;
 • normalni ravni kalcija v krvi;
 • ohranjanju zdravih kosti in zob;
 • delovanju mišic in imunskega sistema.

Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic. 

Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi in ohranjanju zdravih kosti.

Izdelek je prehransko dopolnilo s sladilom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ob kateri je pomemben tudi zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Kako se uporablja:

Priporočen dnevni odmerek (dva razprška) vsebuje 800 i.e. (20 µg) vitamina D3, kar predstavlja 400 % PDV in 20 µg vitamina K2 (26 % PDV).

Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije je leta 2016 določil, da je priporočen dnevni odmerek vitamina D za starejše od enega leta 20 µg (800 IE), kar bi pomenilo, da vsebina enega odmerka predstavlja 375 % slovenskega priporočenega dnevnega vnosa.

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) določa, da so sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina D za otroke od rojstva do enega leta 25 µg (1000 IE), od 1 do 10 leta 50 µg (2000 IE) in od 11 leta naprej, vključno za nosečnice in doječe matere, 100 µg (4000 IE).

Pršilo je najbolj učinkovito, če ga razpršimo neposredno pod jezik ali na notranjo stran ličnice, kjer se skozi sluznico absorbira neposredno v kri. 

Če ima otrok predpisane antikoagulante (sredstva za redčenje krvi), jemljite ta izdelek le po nasvetu zdravnika.

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna