Naravni beta karoten kompleks, 50 kaps, Terranova

22,50  z DDV

Oblika vitamina A, ki se začne na črko B.

Na zalogi

Šifra: 5060203791841-2-1 Kategoriji: , Oznake: , ,

Naravni beta karoten kompleks

Proizvajalec: Terranova

Povsem naravni betakaroten so izolirali iz alge Dunaliella salina, saj velja za odličen vir različnih naravnih karotenoidov, dodali pa so mu tudi superiorni antioksidant alfa lipično kislino (ALA).

Beta karoten je naravni rastlinski pigment – pomislite na korenje, bučke, marelice. V poletnih mesecih pomaga pričarati čudovito lepo, žametno in zdravo zagorelo polt. Za to dobrodošlo čarovnijo, ki jo ustvari beta karoten, ko se naloži v zgornjo plast kože, ga je dobro začeti uživati vsaj štiri, optimalno pa približno sedem tednov prej.

Obenem je betakaroten tudi pomemben antioksidant, ki se v telesu pretvarja v drug izjemen antioksidant, v vitamin A. Gotovo ste že slišali, da sta lahko slabši vid in nočna slepota simptoma pomanjkanja vitamina A? Oči, koža in lasje so poleti še bolj izpostavljeni oksidativnemu stresu. Redno dodajanje višjih odmerkov vitamina A lahko privede do toksične hipervitaminoze. Uživanje beta karotena v obliki prehranskega dopolnila pod 15 mg pri skupnem vnosu s hrano je popolnoma varno.

OPOMBA:

Čeprav betakaroteni niso nadomestilo za sončne kreme, lahko redno uživanje zaščiti kožo pred škodljivimi vplivi UV-žarkov in sončnimi opeklinami ter tako pripomore k lepši porjavelosti.

Epidemiološke raziskave kažejo, da uživanje betakarotena, izoliranega iz rastlin ali alg, ne povečuje tveganja za razvoj raka, če ga zaužijemo v obliki prehranskega dopolnila od 5 do 10 mg dnevno oziroma pri skupnem vnosu s hrano pod 15 mg na dan.

  • Prekurzor vitamina A.
  • Izoliran iz alge Dunaliella salina.
  • Lahko pripomore k čudoviti porjavelosti kože.
  • Za lepo polt.

.Sestavine: 

Magnifood kompleks, ki vsebuje:

listni ohrovt** (sušen z zamrzovanjem), spirulina**, plod/list rakitovca** (sušen z zamrzovanjem), vodna kreša** (sušena z zamrzovanjem), vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza), naravni betakaroten (vir D.salina alga), Macesnov arabinogalaktan, alfa-lipoična kislina.

** Iz nadzorovane ekološke pridelave

Priporočamo, da zaužijete kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1  kapsulo dnevno, pri obroku.

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Magnifood

Za sinergijsko delovanje so v Magnifood dodali tudi druge naravne karotenoide: zeaksantin (izoliran iz ohrovta in kreše), betakaroten in alfakaroten (izolirana iz rakitovca), klorofil (izoliran iz spiruline, kreše in ohrovta), fikocianin (izoliran iz spiruline). Formulacija je oplemenitena s superiornim antioksidantom – alfa-lipoično kislino.

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna