Magnezij v prahu, 150 g, Terranova

34,89  z DDV

Magnezijev bisglicinat zagotavlja vrhunsko biološko uporabnost (magnezij po krvi pride do tarčnih celic). Pri tej obliki je magnezij vezan na aminokislino glicin, ki v telesu opravlja številne pomembne vloge: kot živčni prenašalec (nevrotransmitor) pomirja, pomemben je za sintezo žolčnih soli in izjemno pomembnega antioksidanta glutationa, zato pomaga tudi pri razstrupljanju.
 • Pripomore k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, še posebej pri pomanjkanju mikrohranil.
 • Pripomore k delovanju živčnega sistema.
 • Pripomore k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Pomaga pri sproščanju energije pri presnovi.
 • Ima pomembno vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

Na zalogi

Magnezij v prahu

Terranova magnezij v prahu

Magnezijev citrat: citratna oblika omogoča visoko biološko razpoložljivost in odlično absorpcijo ter ne povzroča prebavnih motenj.

Magnezijev bisglicinat zagotavlja vrhunsko biološko uporabnost (magnezij po krvi pride do tarčnih celic). Pri tej obliki je magnezij vezan na aminokislino glicin, ki v telesu opravlja številne pomembne vloge: kot živčni prenašalec (nevrotransmitor) pomirja, pomemben je za sintezo žolčnih soli in izjemno pomembnega antioksidanta glutationa, zato pomaga tudi pri razstrupljanju. Magnezijev bisglicinat ne povzroča prebavnih motenj in ne učinkuje odvajalno.

Aktivirana oblika vitamina B6 (piridoksal 5-fosfat) zlahka pride do celic, kjer pomaga pri številnih pomembnih encimskih procesih. 

Ta izjemno pomembni vitamin skupine B pripomore k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju živčnega sistema, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Poleg tega ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov in imunskega sistema. Potrebe po vitaminu B6 so večje ob bogati beljakovinski prehrani.

Učinkovita kombinacija magnezija, glicina, aktivne oblike vitamina B6, inozitola, mlade zelene trave, višnje sorte Montmorency, stabiliziranih riževih otrobov ter FOS-a. Prah vsebuje živila, ki podpirajo pravilno delovanje živčnega sistema, blažijo stres, utrujenost in napetost, spodbujajo ustrezno spalno higieno. Je blagega okusa, brez sladil ali sladkorjev, primeren za mešanje z vodo, smutiji, mlekom …

Sestavine: Magnifood kompleks, ki vsebuje: stabilizirane riževe beljakovine, zrnje mladega zelenega ovsa(sušeno z zmrzovanjem), višnja Montmorency(sveže sušena z zmrzovanjem), Magnezij (elementarni, kakor 50% bisglicinatni in 50% citratni** [TRAACS™]), Inozitol, FOS (fruktooligosaharidi), Pirodiksal 5-fosfat (P5-P)

**TRAACS™ je registrirana blagovna znamka laboratorijev Albion.

Alergeni: Ovsena trava.

Priporočena uporaba:

Priporočamo, da zaužijete kot prehransko dopolnilo za odrasle, 1 merico (približno 5 g) 1 do 2 krat na dan, vmešajte v sok, smuti, rastlinsko ali navadno mleko.

Ne prekoračite dnevnega odmerka, razen če vam je tako naročil zdravstveni delavec. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ne priporočamo ga med nosečnostjo ali dojenjem, razen če vam zdravstveni delavec svetuje drugače. Če jemljete zdravila na recept, se pred uporabo izdelka posvetujte z zdravnikom.

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru ter nedosegljivo otrokom.

Magnifood

Zrnje mladega zelenega ovsa (Avena Sativa) oziroma sveži oves se v evropskem ljudskem zdravilstvu že stoletja uporablja za pomirjanje, hitrejše uspavanje, zmanjševanje stresa in razdraženosti. Inozitol je izjemno varno prehransko dopolnilo, t. i. psevdovitamin. Raziskave navajajo, da učinkovito zmanjšuje občutke tesnobe in napade panike ter vedri razpoloženje. Višnja Montmorency je sorta z visoko vsebnostjo vlaknin in antioksidantov. Uživanje višenj je povezano z višjimi vrednostmi melatonina. Stabilizirani riževi otrobi so dober veganski vir beljakovin, potrebnih za sintezo pomembnih hormonov, živčnih prenašalcev in drugih človeških beljakovin.

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je prazna