Eterično olje mandarina , 10 ml, Biopark

5,60  z DDV

Melisa je zelen grm z dišečimi listi, ki raste predvsem v Sredozemlju, gojijo pa ga na številnih krajih po svetu, popularna je tudi kot lončnica. Na prostem zraste do 150 cm visoko, poleti pa ima veliko drobnih belih cvetov, polnih nektarja, ki privabljajo čebele.
  • zgornja nota
  • citrusni vonj
  • svež vonj, zeliščni vonj

Na zalogi

Proizvajalec: Biopark

Neto količina: 10 ml

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Hladno stisnjeno iz surove lupine mandarin. Ima oranžno barvo in intenziven, sveže sladek vonj, značilen za citruse. Pogosto ga dodajajo milom, kozmetičnim izdelkom in parfumom. Uporablja se lahko tudi kot pomoč pri zaprtju ali neredni prebavi, kolcanju, napetostjo in kot pomoč delovanju jeter pri starejših.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: ostali citrusi, kot so limeta, limona, pomaranča in grenivka, pa tudi začimbna olja kot muškatni orešček, cimet, lovor in nageljnove žbice.

Zanimivosti:  Mandarina je bližnji sorodnik pomaranče, s tem, da so drevesa nekoliko nižje rasti in imajo tudi manjše liste in sadeže. Ime naj bi izhajalo iz tega, da so sadeži bili tradicionalno darilo kitajskim Mandarinom. Doma je iz južne Kitajske, v Evropo pa so mandarine pripeljali leta 1805 in 40 let kasneje še v Ameriko.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko draži kožo in sluznice. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti ter pri okvarah jeter ali ledvic.

Sestava: Citrus Reticulata

*Vegansko – ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna