Neto količina: 250g
Kave Salomoni se izdelujejo s počasnim praženjem na toplem zraku po »počasnem« načinu 18/20 minut in na vročem zraku, kjer se kava počasi praži in se vse arome povežejo. Hlajenje poteka s pihanjem hladnega zraka, nato se kavo pusti počivati v dekantacijskih silosih najmanj 72 ur.
Zato ohranja močan a uravnotežen značaj, bogat z vplivi visokogorskih pokrajin. Pripravljena z aromami ginsenga iz najboljših plantaž iz osrednje Amerike. Rezultat je nežna kava z notami vanilije in karamele. Temna barva, tipičen, rahlo sladek vonj, nežna in harmonična aroma z notami vanilije. Ginseng daje energijske lastnosti zahvaljujoč naravni vsebnosti aktivnih in tonizirajočih sestavin z esencialnimi aminokislinami kofeina in ginsenga.
Kakšne so prednosti kave z gonsengom?
Kofein, je zelo močan stimulans centralnega živčnega sistema; zmanjšuje utrujenost, začasno blokira nekatere nevrotransmiterje (adenozin) in hkrati nudi takojšnje občutke energije in budnosti
Ginseng, je azijska rastlina, ki ponuja znanstveno preizkušene učinke. Izboljšuje umskego delo in učenje, povečjuje koncentracijo in zadovoljive rezultate pri razvoju spomina.
Sestavine
pražena in mlete kava Arabica* 89%, agavin sirup v prahu* 6% , naravne arome vanilije 2%, ekstrakt ginseng 2%, naravna aroma karamele 1%.
*iz kontrolirane ekološke pridelave
(lahko vsebuje sledi žit, ki vsebujejo gluten)
Uporaba
Za kavne aparate: Mleto kavo dajte v dozirnik, ne preveč obilno in ne da bi kavo stisnili to umogoča ravno pravo aromo kave.
Za kuhanje v posodi: V vrelo vodo dodajte 1 ali 2 žlički kave, izklopite ogenj in pustite kavo nekaj trenutkov počivati.
Pijte zelo vročo kavo, ker je to trenutek, ko se vse njene arome sprostijo v najboljši možni meri. Za čiščenje kafetiere, posode in avtomata ne uporabljajte detergentov, ampak jih sperite z vrelo vodo.