BIO ORIGANO, 18 g

2,69  z DDV

Origano (Origanum vulgare), ki ga botaniki imenujejo dobra misel, je trajnica iz družine ustnatic. Okus origana je grob in poprast, v njem pa pogosto zaznamo še okus po limonah. Origano je eno redkih zelišč, ki ga uporabljamo zaradi izrazitejšega vonja in močnejšega okusa raje posušenega kot svežega.
Nepogrešljiv je v italijanski kuhinji, kjer brez njega ni pic in paradižnikovih omak, pa tudi ne številnih praženih jedi z jajčevci, bučkami in s papriko. Grki si brez origana ne morejo zamisliti priljubljene tradicionalne jedi suvlaki, pa tudi ne mešane solate, pečenih rib ali musake. V Turčiji in bližnjevzhodnih deželah z njim začinjajo kebab in druge mesne jedi. Poda se tudi k jajčnim in sirovim jedem.Origanum heracleoticum = O. v.hirtum je poznan tudi kot zimski majaron (grški ali turški origano), uspeva pa v jugovzhodnih delih Evrope in v zahodni Aziji. Njegov okus je manj oster in blažji od drugih vrst origana.

Na zalogi

Šifra: 9004145007772 Kategorija: Oznake: , , ,

Proizvajalec: SONNENTOR

Sestavine:
list origana*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Država porekla: Avstrija.

Neto količina: 18 gHranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko

Brez glutena

Brez laktoze

Vegansko

Vegetarijansko

Copyright  ©  2022 BeLocaL
BeLocaL Biotrgovina
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je prazna