Čisto iskreno povedano je to jed, katero bi lahko jedla od ponedeljka do nedelje in samo malce spreminjala sestavine.
Buddha Bowl je v bistvu preprost obrok v eni skledi, običajno vegetarijanski ali veganski ki vključuje žita ali riž, svežo zelenjavo in rastlinske beljakovine (jaz sem v mojo tokrat dodala meso).
Ta jed res nima strogega recepta, saj lahko vsako sestavino zamenjate za nekaj, kar imate radi oziroma trenutno pri
roki 🙂

Sestavine za Buddha Bowl:
- Zelena solata/zelje
- Korenček
- Rdeča redkev
- Paradižnik
- Čebula
- 400g mesa po želji (jaz sem uporabila piščančje medaljončke)
- Biogetta
- Dodatne začimbe (sol, poper, kurkuma)
- Čičerika
- Express bulgur in kvinoja
Sestavine za preliv:
- 150g bio jogurta
- 1-2 žlici majoneze
- Sol in poper po želji
- Drobnjak
- Pol čajne žličke balzamičnega kisa
Recept
Časa priprave cca. 30 min (*če boste v recept vključili čičeriko je čas priprave 60-90min)
Čičerika v Buddha Bowli je opcionalna, če pa jo boste uporabili, pa je ne pozabite dati namakat v vodo že 12 ur prej.
*Najprej se lotimo kuhanja čičerike, saj traja najdlje. Čičeriko kuhamo 60 – 90 min.
V ponvi na olivnem olju popečemo meso (jaz sem mojega za nekaj ur postavila v hladilnik skupaj z začimbami, da se je lepo mariniralo. Začinila sem ga s soljo, poprom, kurkumo in Biogetto).
Med tem ko se meso peče imate čas, da pripravite in narežete vso zelenjavo.
Priprava Express bulgurja in kvinoje ne bi mogla biti bolj enostavna. Vsebino vrečke stresemo v ponev in skupaj z 3 žlicami vode segrevamo 3 minute. *Bulgur in kvinoja sta že orientalsko začinjena.
Čičerika je skuhana, meso je pečeno, zelenjava je narezana, bulgur in kvinoja sta pripravljena, ostane nam le še preliv po želji. Jaz sem tokrat pripravila domač jogurtni preliv. Za pripravo tega v skodelici samo premešamo vse sestavine in po okusu solimo in popramo.
Sedaj pa še samo sestavite svoj Buddha Bowl 🙂
0 Comments for “Buddha Bowl”