Tile bučni njoki so lahko kot okusna priloga ali pa kar samostojna jed, ki je pripravljena samo iz dveh sestavin. 🙂 Povrh pa jih pripraviš zelo zelo hitro. Vse kar potrebuješ je polovica buče in nekaj moke. Jaz sem tokrat izbrala ekološko lokalno pirino polnozrnato moko iz kmetije Mir Grunt.
Preprosti jesenski njoki, ki so pripravljeni zelo zelo hitro? Ja, prosim 🙂
Kaj potrebujem?
– Polovico buče
– Pirino moko
– Himalajsko sol
– Kurkumo
– Maslo ali olivno olje
– Opcijsko: parmezan

Postopek :
Polovico buče popečemo na maslu ali olivnem olju, dodamo himalajsko sol, kurkumo in jo skuhamo v vreli vodi. Kuhamo dokler se ne zmehča (približno 20-30 min). Bučo nato odcedimo in v popolnosti ohladimo.
V mešalnik stresemo večino ohlajene buče (nekaj je pustimo za omako). Dodamo 500g pirine moke in vse skupaj zmeljemo. Maso razdelimo na 6 različnih delov in jo razgnetemo v trakce. Trakce razrežemo v njoke in jih kuhamo v vreli vodi približno tri minute.
Delček buče, ki smo je pustili za omako pretlačimo ali zmiksamo z mešalnikom, tako dobimo omako za njoke. Na vrh po želji posujemo parmezan. Pa dober tek 🙂
P.S. Na naši facebook (BeLocaL) in instagram strani (BeLocaL, Naravno(st) odlično <3) si lahko ogledaš tudi video postopek. 🙂
0 Comments for “Bučni njoki”