Danes zjutraj sem pripravljala brezglutenske veganske palačinke bio sadnim malininim namazom z jabolčno meto in domačimi borovnicami iz trgovine BeLocaL, ki sem jih poleti zamrznila. Palačinke so se kar stopile v ustih.
Rezultat ~ noro dobre, to preprosto moraš poskusiti!
Jajca, ki so vezivo za sestavine sem zamenjala s chia semeni, dodala sem tudi eno zrelo banano, ki je pustila sladkast in sočen okus, kokosov sladkor, ki sem ga sicer dodala samo eno žličko, praktično sploh ni bil potreben.
“Odkar sem poskusila ta recept, navadnih palačink več ne jem . Zakaj točno? ”
Iskreno povedano, sicer nikoli nisem bila velika ljubiteljica pripravljenih palačink, niti rogljičkov, kruha in tako naprej. Začetnemu ugodju po zaužitju, je namreč sledila cela paleta negativnih simptomov. Zdaj vem zakaj. Krive so bile napačne izbire mok oziroma bolj od tega, vse “primešane” stvari raznoraznih dodatkov/ konzervansov in veziv, ki se dodajajo v hitrih večjih pekarnah, teh pekarn je v Mariboru namreč izjemno veliko. Tako kot se ekspresno pripravljen kruh ne mora primerjati z domačo štruco, sem tudi uživanje hitrih pekovskih izdelkov “po poti” na hitro opustila, kar sem na splošno preslikala na “težave z moko” in izločila vse kar vsebuje gluten. Sicer še se zdaj glutenu najraje z velikim ovinkom izognem… ampak o tem kdaj drugič, tukaj je recept za palačinke, ki so mi res bile zelo všeč. 🙂

Sestavine za palačinke:
- brezglutenska moka (ki jo lahko poljubno zamenjate s svojo najljubšo)
- 1 zrela banana
- rastlinski napitek
- chia semena
- Eko vinski kamen za peko (brez glutena)
- Bio sadni malinin namaz z jabolčno meto
Postopek :
Postopek je otročje preprost.
V srednje veliko posodico, najprej pretlačimo eno zrelo banano, dodamo skodelico poljubne moke, jaz sem izbrala brezglutensko, dve čajni žlički vinskega kamna, dve čajni žlički chia semen in eno skodelico rastlinskega napitka. Vse skupaj premešamo in uaala, najboljša masa za palačinke je pripravljena. 🙂
Ko so se palačinke spekle sem na hitro pogrela/odmrznila še nekaj lanskih domačih borovnic za nadev in dodala bio sadni malinin namaz , ki je z 0% dodanega sladkorja in osvežilnim okusom jabolčne mete.
Dober tek 🙂
0 Comments for “Brezglutenske veganske palačinke”